Ακροβατική Γυμναστική

Πρόκειται για ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό αγώνισμα που βασίζεται στο τρίπτυχο θάρρος, δύναμη και ευλυγισία. Είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Στην ακροβατική, όλα τα προγράμματα εκτελούνται με μουσική συνοδεία η οποία δεν περιέχει λόγια. Ο συγχρονισμός και η εναρμόνιση της μουσικής με την κίνηση είναι απαραίτητα στοιχεία. Στη διάρκεια του προγράμματος, τα ζευγάρια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλο το έδαφος που εκτελούνται οι γυμναστικές ασκήσεις, δείχνοντας ποικιλία στη χρήση βηματισμών και κατευθύνσεων πάντα σε απόλυτο συνδυασμό μεταξύ τους. Επίσης θα πρέπει, σύμφωνα με τους κανονισμούς να υπάρχουν εναλλαγές στην ταχύτητα της κίνησης των αθλητών, αλλαγή του ρυθμού, όπως και ποικιλία στην ποιότητα της κίνησης.

H συνεργασία μέσα στη χορογραφία και η ομαδικότητα είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του προπονητή ή του χορογράφου αλλά και των ίδιων των αθλητών για την επιτυχία ενός προγράμματος. Στόχος λοιπόν θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη του σεβασμού της διαφορετικότητας μεταξύ των αθλητών, της συνεργασίας με το ζευγάρι τους και της αποδοχής των ομοιοτήτων και των διαφορών τους έτσι ώστε να προάγουν μια άριστη συνεργασία μεταξύ τους και την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος. Οι συναθλητές την ώρα της χορογραφίας μαθαίνουν να λειτουργούν σαν ένα, σε τέτοιο βαθμό όπου ο θεατής ή ακόμη και οι κριτές θα πρέπει να αντιλαμβάνονται το μεταξύ τους δέσιμο και την ενότητα καθώς η ακροβατική είναι πάνω από όλα άθλημα ομαδικό.

Σύμφωνα με την επιστήμη της άσκησης ο άνθρωπος όσο πιο γρήγορα γυμναστεί, ορθά πάντα και υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών, τόσο πιο καλά θα αναπτύξει τις βασικές του λειτουργίες που αποδεδειγμένα θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή σωματοδομή και οργανική του κατάσταση. Έτσι, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο αθλητής μυείται στο άθλημα από μικρή ηλικία. Εκτός αυτού, η ακροβατική γυμναστική, σαν άθλημα, ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό παιδί, καθώς από τη φύση του έχει μάθει να διασκεδάζει παίζοντας με άλλα παιδιά. Έτσι, η ακροβατική “βγαίνει” στο παιδί μέσα από το παιχνίδι, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και υπό τη διαρκή επίβλεψη των έμπειρων προπονητών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα τμήματά μας!

phone-volume1

Καλέστε μας

Θα μας βρείτε στο 2810 313707 ή στο κινητό 6931361707 για να σας ενημερώσουμε για το τρέχον πρόγραμμα και τα τμήματά μας.
envelope2

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Facebook ή στο e-mail μας για να σας λύσουμε κάθε απορία.
map-marked-alt3

Ελάτε στον χώρο μας

Θα μας βρείτε στο Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 9 κι εμείς θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας ενημερώσουμε σχετικά με το άθλημα που σας ενδιαφέρει.
check4

Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα

Κάντε δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για να επιλέξετε το άθλημα που σας ταιριάζει.