Ρυθμική Γυμναστική

Στη Ρυθμική οι αθλήτριες εκτελούν ασκήσεις με τη βοήθεια αντικειμένων αντί οργάνων, συνδυάζοντας τα εκφραστικά βήματα του χορού, όπως άλματα, στροφές, βηματισμούς, κυβιστήσεις κ.α., με επιδέξιους χειρισμούς της μπάλας, του σχοινιού, της κορδέλας, της στεφάνης ή της κορίνας. Είναι ένα άθλημα εντυπωσιακό και όμορφο που δίνει έμφαση στην αρμονία, στη χάρη και στο ρυθμό των κινήσεων των κοριτσιών. Τα βοηθάει να καλλιεργήσουν το σώμα, την κίνηση, την αυτοπεποίθησή τους και ν’ αναπτύξουν τις μουσικοκινητικές τους δυνατότητες. Ταυτόχρονα είναι από τα λίγα αθλήματα που δίνει τη δυνατότητα στις αθλήτριες να εκφραστούν και να μοιραστούν μέσα από τις κινήσεις τους τη δική τους μοναδική προσωπικότητα.

Τα κορίτσια ξεκινούν την προετοιμασία τους στο άθλημα από νεαρή ηλικία αλλά γίνονται δεκτά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλους σημαντικούς διεθνείς αγώνες μετά τα 16 τους χρόνια.

Το άθλημα μπορεί να γίνει είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο. Στα ατομικά αγωνίσματα οι αθλήτριες αγωνίζονται με τη σειρά μπροστά στους κριτές. Στα ομαδικά, πέντε γυμνάστριες αγωνίζονται συγχρόνως και νικήτρια είναι η ομάδα που συγκεντρώνει αθροιστικά τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα τμήματά μας!

phone-volume1

Καλέστε μας

Θα μας βρείτε στο 2810 313707 ή στο κινητό 6931361707 για να σας ενημερώσουμε για το τρέχον πρόγραμμα και τα τμήματά μας.
envelope2

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Facebook ή στο e-mail μας για να σας λύσουμε κάθε απορία.
map-marked-alt3

Ελάτε στον χώρο μας

Θα μας βρείτε στο Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 9 κι εμείς θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας ενημερώσουμε σχετικά με το άθλημα που σας ενδιαφέρει.
check4

Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα

Κάντε δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για να επιλέξετε το άθλημα που σας ταιριάζει.