Ενόργανη Γυμναστική

Η Eνόργανη Γυμναστική είναι ένα απ’ τα αρχαιότερα αθλήματα και συμπεριλαμβάνεται και στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελει τη βάση όλων των αθλημάτων. Σε αγωνιστικό επίπεδο τα όργανα της ενόργανης γυμναστικής για τις γυναίκες είναι άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός και έδαφος, ενώ για τους άνδρες άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος, πλάγιος ίππος και κρίκοι. Συμπληρωματικό όργανο της ενόργανης γυμναστικής είναι και το τραμπολίνο.

Πρόκειται για ένα πραγματικά ευεργετικό άθλημα καθώς ασκησιολογικά περιλαμβάνει στοιχεία που βελτιώνουν όλες τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Ξεκινώντας από την ορθοσωμία. η απόκτηση της ιδανικής στάσης σώματος είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που διδάσκεται ο αθλητής. Συνδυαστικά με τις ανάλογες ασκήσεις οι μύες μαθαίνουν από μόνοι τους πια να συγκρατούν σωστά τον κορμό και να μοιράζουν σωστά το βάρος του σώματος σύμφωνα με τις κινήσεις τους. Μέσω αυτού η ενόργανη συμβάλλει και μακροπρόθεσμα στην αποφυγή μυοσκελετικών προβλημάτων όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, οσφυαλγίες και άλλα μυοσκελετικά θέματα που μπορούν να προκύψουν από την κακή χρήση του σώματος. Επιπλέον, συμβάλλει σημαντικά στη γενική φυσική κατάσταση, το συντονισμό, την ευκινησία, τη δύναμη, την ισορροπία, την επιδεξιότητα, την ευλυγισία, την ταχύτητα και την γενικότερη αρμονία σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με την επιστήμη της άσκησης ο άνθρωπος όσο πιο γρήγορα γυμναστεί, ορθά πάντα και υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών, τόσο πιο καλά θα αναπτύξει τις βασικές του λειτουργίες που αποδεδειγμένα θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή σωματοδομή και οργανική του κατάσταση. Έτσι, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο αθλητής μυείται στο άθλημα από μικρή ηλικία. Εκτός αυτού, η ενόργανη γυμναστική, σαν άθλημα, ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό παιδί, καθώς βασίζεται στη φυσιολογική εξέλιξη της κίνησής του. Το παιδί, από τη φύση του, θα κάνει μια τούμπα, θα τρέξει, θα πηδήσει, θα κάνει μια κυβίστηση, θα κρεμαστεί από ένα ξύλο. Έτσι, η ενόργανη “βγαίνει” στο παιδί μέσα από το παιχνίδι, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και υπό τη διαρκή επίβλεψη των προπονητών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα τμήματά μας!

phone-volume1

Καλέστε μας

Θα μας βρείτε στο 2810 313707 ή στο κινητό 6931361707 για να σας ενημερώσουμε για το τρέχον πρόγραμμα και τα τμήματά μας.
envelope2

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Facebook ή στο e-mail μας για να σας λύσουμε κάθε απορία.
map-marked-alt3

Ελάτε στον χώρο μας

Θα μας βρείτε στο Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 9 κι εμείς θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας ενημερώσουμε σχετικά με το άθλημα που σας ενδιαφέρει.
check4

Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα

Κάντε δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για να επιλέξετε το άθλημα που σας ταιριάζει.